Printervriendelijke versie

Ervaringen met littekens

Hoe heeft iemand een litteken gekregen, welke impact heeft een litteken op iemands leven. Verhalen over littekens kun je hier lezen. Ook kun je zelf je verhaal over je litteken met iedereen delen. Deel hieronder je ervaring.

Ervaringen over Dermatix delen? Lees de algemene voorwaarden.

3.00459
3 (89792 votes)

Reacties

Hartoperatie
Anja

38 jaar en had al 3 hartinfarcten achter de rug,toen in sept 2009 bleek dat mijn vaten weer waren dichtgeslibt.er besloten dat ik een dubbele bypass nodig had.Opluchting,schrik,angst..gaat van alles door je heen,ben te jong dit kan niet!
Eenmaal geopereerd was ik erg op gelucht want ik voelde me heel goed sinds lange tijd.
Maar nu een jaar later,is mijn litteken rood en dik,het jeukt en trekt.Merk dat als mensen een gesprek met me aan gaan ze me niet in de ogen kijken maar naar dat lelijke litteken.De schaamte slaat toe,dat ik me schaam voor me litteken,moet verdorie blij zijn dat ik leef...............toch?

Brandwond
Kelly

Ik heb een grote brandwond op mijn linker arm 3 jaar geleden heb ik een grondbloem in mijn jas gekregen. Ik zit er erg mee.

Litteken van buikvliesontsteking
Nicole

Heel erg vond ik het toen ik op mijn 15-de een buikvliesontsteking had en een groot paars litteken over mijn buik kreeg, dat onderaan nog open was.
Nu ben ik inmiddels 27 en wanneer ik nu naar hetzelfde litteken kijk ( dat inmiddels licht van kleur is), ben ik blij, want mijn litteken vertelt het verhaal van een chirurg die op het nippertje mijn leven redde!

Last van litteken
Evelien

Toen ik klein was, heb ik de theepot van de tafel getrokken. Ik heb geluk gehad. Het is alleen over een deel van mijn been gekomen. De plastisch chirurg heeft het een stuk mooier gemaakt, maar je blijft het zien. In de winter heb ik er niet zoveel problemen mee, maar als de zomer weer begint, moet ik toch altijd weer even slikken. Elk jaar moet ik weer over die drempel heen, om dat rokje aan te trekken.

Litteken van keizersnee
Maartje

Ik heb een litteken overgehouden aan mijn keizersnee. Het is niet heel groot, maar in de zomer in mijn bikini zie je hem wel. Ik ben er eigenlijk wel een soort van trots op. Hij staat voor de geboorte van mijn kind, een prachtige herinnering.

Stoere papa!
Wim

Ik ben toen ik klein was, ben ik in het prikkeldraad gevallen. Het resultaat is een groot litteken op mijn knie. Het is door de bewegingen groter geworden. Ik heb er op zich geen problemen mee. Het is oud, dus veel zal ik er niet meer aan kunnen doen. Voor mijn kinderen heb ik er een prachtig verhaal van gemaakt. Papa heeft een grote, stoere oorlogswond. Dat gaat er wel goed in! Stoere papa.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is priv├ę en zal niet openbaar worden gemaakt.
 
Verificatiecode
De onderstaande controle is om geautomatiseerde spam inzendingen te voorkomen.
Verificatiecode afbeelding
Voer hier de tekens uit de afbeelding in (hoofdletter gevoelig).