Printervriendelijke versie

Hoe werkt Dermatix?

Dermatix heeft een drievoudige werking. Het herstelt de vochtbalans. Het herstelt de structuur van de huid en het herstelt de kwaliteit van het collageen. Dermatix maakt hiermee littekens vlakker, zachter en minder zichtbaar. Daarnaast vermindert het de roodheid, pijn en jeuk van het litteken.


De drievoudige werking van Dermatix:


1. Dermatix herstelt de vochtbalans
De beschadigde huid is niet in staat een goede vochtbalans te onderhouden. Dermatix vormt een zuurstofdoorlatende, ademende laag op het litteken en zorgt voor herstel van de vochtbalans van de huid. Ontstekingsreacties zoals pijn, jeuk en roodheid worden zo verminderd.


2. Dermatix herstelt de structuur van de huid
Als een wond is ontstaan probeert het lichaam een infectie te voorkomen. Het lichaam wil daarom zo snel mogelijk het wondgat opvullen en beschadigde bloedvaten afsluiten om bloedverlies te beperken. Enige structuur ontbreekt in dit proces. Hierdoor wordt vaak meer bindweefsel aangemaakt dan nodig, waardoor een verhoogd litteken kan ontstaan. Dermatix zorgt, door statische lading tussen Dermatix en de huid, dat het bindweefsel (collageen) ordelijk geplaatst wordt.

3. Dermatix stimuleert de aanmaak van verbeterd collageen.
Door de snelheid waarmee het wondgat wordt gedicht ontstaat vaak te veel bindweefsel (collageen). Het collageen dat zich vormt is niet altijd van de juiste kwaliteit. Dermatix stimuleert het proces van de afbraak van dit eerst gevormde collageen. Het lichaam maakt hierdoor nieuw goed collageen aan en het litteken wordt vlakker en zachter.


Lees hier meer hoe je littekens kunt behandelen met Dermatix.